Povestea globurilor crosetate (partea III)

Povestea globurilor crosetate (partea I)
Povestea globurilor crosetate (partea II)

La un moment dat, intr-o iarna ca aceasta, veni la casa lor o fetita. Nu parea sa aiba mai mult de 10 ani.
Ii intreba despre zane iar ei, in noapte de ajun ii povestira tot ce stiau, fiecare Craciun, fiecare poveste de iarna petrecuta alaturi de zane, de cand erau ei mici, pana cand acestea au decis sa se retraga din vazul oamenilor. Au adormit toti trei in miresme de prajituri si in caldura focului din semineu.

A doua zi dimineata, fetita a venit la cei doi si le-a intins trei globuri crosetate.
Fiecare glob avea modelul si povestea sa si fiecare era crosetat cu puritatea sufletului acelei fetite, pentru ca vedeti voi, toti acei pictori, cantareti, poeti incercau sa redea frumusetea descrisa de batrani, dar o alterau fara sa vrea cu propriile lor versiuni asupra frumusetii. Copila insa, avand sufletul pur, vedea frumusetea asa cum era ea, neindoindu-se de sinceritatea ei.

Cu totii au cazut de acord ca cele trei globuri crosetate reprezinta cele trei zane ale Craciunului si le-au aseza in bradul de Craciun.
De atunci, in fiecare casa, pe crengile bradului, oamenii asezau cu mare drag globurile Craciunului: globul Craciunului trecut, globul Craciunului prezent si globul Craciunului viitor.

scrisa de Iulia Nicolae


Te asteptam sa descoperi magia Craciunului alaturi de Interaktiv University si MAIArtistic. Vezi aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *