Interaktiv University a pus primăvara în ziua de 8 Martie

Nu cred că ne înșelăm prea mult când spunem că Babele lunii Martie sunt niște bătrânici ofuscate și schimbătoare. Cel puțin primele. Noi credem că ori au bârfit prea mult iarna, ori s-au simțit mai nostalgice, căci vremea, la început de lună, parcă s-a supărat pe noi și fulgi mari și pufoși au început să cadă peste oraș. Dar așa cum punctul de vedere al fiecărui om dictează dacă paharul este pe jumătate plin sau pe jumătate gol, în tot amalgamul meteorologic iarnă-primăvară am văzut că de 8 Martie Soarele a ales să ne zâmbească.

Cel mai important, nu ne-a zâmbit doar nouă, ci le-a zâmbit copiilor veseli și energici care și-au luat părinții de mână și i-au adus la Atelierul Flori pentru Mama” din seria ”Copii, zâmbete și flori”, la ceainăria Smart Change. Acolo, ca o veritabilă Zână a Primăverii, trainerul nostru talentat, Ioana Marinescu, le-a explicat prichindeilor conceptele elementare despre flori și despre modul în care trebuie să te comporți cu ele atunci când vrei să le oferi mamei tale, de ziua ei.

Copiilor atât le-a trebuit! Printre zâmbete, bureți uzi, mâini ridicate, glasuri cristaline, flori de primăvară, noi prietenii și multe, dar foarte multe întrebări, au reușit să realizeze aranjamente florale unice. Apoi și-au privit mămicile în ochi, le-au sărutat pe obraz și le-au oferit rodul atenției și muncii lor.

Pentru că au fost foarte curioși, au tras cu ochiul și în camera alăturată unde, cu răbdare și concentrare maximă, adulți și copii ceva mai mari înfășurau hârtie colorată sub atenta observație a trainerului Florentina Iancu. Fiind ceva mai experimentați, adulții conving primăvara să vină oferindu-i Tablouri Creative” realizate prin arta specială a quilling-ului.

Participanții au descoperit, într-o atmosferă prietenoasă de sărbătoare, cât de plăcut poate fi să aduni experiențe gingașe împreună cu oameni care împărtășesc valori comune. Și da, poate că unii dintre cei prezenți au încercat de două ori să realizeze un trandafiraș de hârtie pe care trebuiau să-l lipească pe tabloul primăverii, dar efortul nu a fost în zadar. Rezultatele sunt uimitoare! (și fie vorba între noi, sunt și mai satisfăcătoare când ești începător).

Altfel spus, credem că a opta Babă a Primăverii a fost mai blândă cu noi pentru că i-au oferit copiii aranjamente florale (doar e și ea femeie, iar 8 Martie e și ziua ei!) și pentru că ne-am adunat cu mic cu mare pentru a-i face niște portrete mai speciale folosindu-ne de tehnica quilling-ului. Voi ce credeți?*puteți vedea mai multe fotografii de la ateliere in albumele noastre foto: 

–> http://goo.gl/Ewgo5U

–> http://goo.gl/q7G5aM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *