Identitate d(IN) CONDEI – ateliere de încondeiat ouă

Afis incondeiat oua 2016Ce este “Identitate (d)IN CONDEI”?

“Identitate (d)IN CONDEI” este un atelier de incondeiat oua marca Interaktiv University, un concept creat special pentru cei care pretuiesc radacinile si traditiile. “Identitate (d)IN CONDEI” insusi a devenit pentru noi o traditie, fiind deja al 5-lea an in care il organizam.

Daca astazi ne folosim de stickere si vopsele care garanteaza rezultate in 5 minute, inainte ouale se incondeiau in gospodarii pret de multe ore, cu migala si daruire, folosindu-se motive specific traditionale: hora, invierea, ciobanul cu oile, cucul, closca cu pui, ariciul, coarnele berbecului, melci, spic de grau, floare de scai, floarea pastelui, trifoi, soare de primavara, soare de vara, stea. Migala, daruirea si pretuirea traditiilor sunt ceea ce veti gasi la ”Identitate (d) IN CONDEI”, pasind astfel lin si armonios in atmosfera Sfintelor Sarbatori de Paste.

Cui se adreseaza “Identitate (d)IN CONDEI”?

Tuturor celor care cred ca radacinile sunt importante, care pretuiesc identitatea si autenticitatea. Se adreseaza tuturor celor care doresc sa intre in spiritul sarbatorilor Pascale printr-o activitate traditionala, dar in acelasi timp originala. Se adreseaza tuturor celor care sunt curiosi sa descopere mai multe despre traditiile romanesti de Paste si despre unele dintre cele mai vechi obiceiuri romanesti. Varsta minima de participare: 8 ani.

Ce cunostinte vor dobandi participantatii la finalul atelierului?

La finalul atelierului toti participantii vor sti putin mai multe despre traditiile si obiceiurile romanesti de Paste, precum si: notiuni fundamentale despre arta incondeierii oualor (materiale si instrumente folosite, scurt istoric) o tehnica simpla, de baza, a realizarii unui model de oua incondeiat, folosindu-se motive specific traditionale (un model la sugestia trainerului) sfaturi practice despre perfectionarea tehnicii de incondeiat oua, pornind de la un model ales de participant sau de la o idee originala a sa

Cand si unde se vor tine atelierele “Identitate (d)IN CONDEI”?

Cele doua ateliere se vor desfasura la sediul Institutului pentru Fericire, foarte aproape de statia de metrou Piata Romana, mai exact pe Bulevardul Dacia, la numarul 14 (etaj 6, interfon 17C). Programul complet este urmatorul:

23 aprilie (sambata)

 • 14:00 – 14:05: Sosirea participantilor
 • 14:05 – 14:15: Notiuni introductive
 • 14:15 – 14:55: Realizarea primului model
 • 14:55 – 15:00: Pauza
 • 15:00 – 15:50: Realizarea celui de-al doilea model
 • 15:50 – 16:00: Inchidere

27 aprilie (aprilie)

 • 19:00 – 19:05: Sosirea participantilor
 • 19:05 – 19:15: Notiuni introductive
 • 19:15 – 19:55: Realizarea primului model
 • 19:55 – 20:00: Pauza
 • 20:00 – 20:50: Realizarea celui de-al doilea model
 • 20:50 – 21:00: Inchidere

La finalul atelierului, pe langa experienta placuta, participantii vor pleca acasa cu ouale incondeiate de ei. Si, pentru ca prin participarea lor la un atelier organizat de noi devin ei insisi parte din identitatea Interaktiv University, modelele create vor fi expuse la loc de onoare pe site-ul nostru si pe pagina de Facebook.

Cine este trainerul atelierului “Identitate (d)IN CONDEI”?

Andreea Dancuta este cea care o sa va invete tehnicile incondeierii oualelor. Ea a deprins aceasta arta in cadrul Minisatului „Sfantul Andrei”- Centru de creatie si spiritualitate romaneasca. Andreea a participat si a fost premiata atat la Olimpiada Nationala a Mestesugurilor Artistice Traditionale, cat si la Concursul de oua incondeiate din Bucovina. Ea a sustinut numeroase ateliere de oua incondeiate si pictura de icoane pe sticla (cu elevi din scoli si licee, dar si cu grupuri de adulti, din Diaspora).

Cat costa “Identitate (d)IN CONDEI”?

Pretul atelierului este de 70 RON. Toate materialele sunt puse la dispozitie de noi si sunt incluse in cost.

Rezerva-ti un loc intrand pe: http://www.ipf.ro/evenimente/atelier-incondeiat-oua/

*Puteti vedea fotografii de la sesiuni anterioare ale atelierelor “Identitate (d)IN CONDEI” aici si aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *