Identitate (d)IN CONDEI: atelier de incondeiat oua

Afis-Quilling-atelier de incondeiat ouaCe este “Identitate (d)IN CONDEI”?

Dacă privim cu atentie un ou incondeiat ne dam seama ca nu e foarte mare diferenta in ceea ce priveste modelele expuse pe el si modelele expuse pe o camasa traditional romaneasca, fie ca e vorba de ie, fie ca e vorba de camasa barbateasca.

Inca de la inceputuri, noua romanilor, ne-a placut sa ne creăm o individualitate care astazi corespunde cu practicile stravechi ale radacinilor noastre umane. Si ce mai radacini! Caci pana si poetul Lucian Blaga spune ca “vesnicia s-a nascut la sat”! Strabunicile noastre au cusut ii cu daruire si migala pentru ele si fetele lor, pentru ca acestea sa fie cele mai frumoase de la hora din sat, sa le peteasca cei mai frumosi flacai, care la randul lor aveau cele mai frumoase camasi. Pe ele au avut grija sa puna un soare, o hora, niste pui, stele, flori si bobocei de flori, toate acestea sarbatorind natura si elementele sale primordiale de pe urma carora, trudind din greu, isi castigau existenta.

Momentele de odihna veneau odata cu marile sarbatori din an, iar Pastele oferea acest prilej. Si dupa cum spuneam, pentru ca noua romanilor ne place sa ne lasam amprenta, ne-am gandit ca nu doar imbracamintea sa fie specifica ci si ouale de Paste. Am diversificat culorile si am devenit inventivi in arta incondeierii atunci cand am folosit chisita pentru a inchista diverse alte modele in coaja oului. Si astfel, ouale noastre ,,muncite” au ajuns foarte cunoscute.

Noi va propunem reconstituirea unei mici parti din acea vesnicie de care vorbea poetul si va invitam sa descoperiti in atelierul nostru traditie, autenticitate, daruire, truda, personalitate si nu in ultimul rand o parte din propria voastra mostenire. Mostenire cu care sa va identificati.

Cui se adreseaza “Identitate (d)IN CONDEI”?

Tuturor celor care stiu sa-si revendice mostenirea. Tuturor celor interesati sa deprinda arta incondeierii oualor sau sa-si exerseze talentul. Tuturor celor care vor sa aiba un Paste cu identitate.

Ce cunostinte vor dobandi participantii la finalul atelierului?

La finalul atelierului toti participantii vor sti putin mai multe despre traditiile si obiceiurile romanesti de Paste, precum si:

 • notiunile fundamentale despre arta incondeierii oualor (materiale si instrumente folosite, scurt istoric)
 • tehnica simpla de baza a realizarii unui model de oua incondeiat, folosindu-se motive specific traditionale (un model la sugestia trainerului)
 • sfaturi practice despre perfectionarea tehnicii de incondeiat oua, pornind de la un model ales de participant sau de la o idee originala a sa

Cand si cum se vor tine atelierele “Identitate (d)IN CONDEI”?

Vor fi 3 ateliere, care se vor desfasura dupa cum urmeaza:

 • 7 Aprilie (marti), la Smart Change (str. Erou Calin Ion, nr. 19 – zona Romana), intre 19:30 – 21:30
 • 9 Aprilie (joi), la Institutul Pentru Fericire (Blvd. Dacia, nr. 14, etaj 6, int.17C), intre 19:30 – 21:30
 • 11 Aprilie (sambata), la Institutul Pentru Fericire (Blvd. Dacia, nr. 14, etaj 6, int.17C), intre 11:00 – 13:00

La finalul atelierului, pe langa experienta placuta, participantii vor pleca acasa cu oualele incondeiate de ei. Pentru ca prin participarea lor la un atelier organizat de noi devin ei insusi parte din identitatea Interaktiv University, modelele create vor fi expuse la loc de onoare pe site-ul nostru si pe pagina de Facebook. Varsta minima de participare este de 8 ani, iar copiii pana in 10 ani trebuie sa fie insotiti de un adult.

Cine este trainerul “Identitate (d)IN CONDEI”?

Andreea Dancuta este cea care o sa va invete tehnicile incondeierii oualelor. Ea a deprins aceasta arta in cadrul Minisatului „Sfantul Andrei”- Centru de creatie si spiritualitate romaneasca. Andreea a participat si a fost premiata atat la Olimpiada Nationala a Mestesugurilor Artistice Traditionale, cat si la Concursul de oua incondeiate din Bucovina. Ea a sustinut numeroase ateliere de oua incondeiate si pictura de icoane pe sticla (cu elevi din scoli si licee, dar si cu grupuri de adulti, din Diaspora).

Inscriere

Program:

 • 7 Aprilie (marti), la Smart Change (str. Erou Calin Ion, nr. 19 – zona Romana), intre 19:30 – 21:30
 • 9 Aprilie (joi), la Institutul Pentru Fericire (Blvd. Dacia, nr. 14, etaj 6, int.17C), intre 19:30 – 21:30
 • 11 Aprilie (sambata), la Institutul Pentru Fericire (Blvd. Dacia, nr. 14, etaj 6, int.17C), intre 11:00 – 13:00

Pret: 70 RON. Toate materialele sunt puse la dispozitie de noi si sunt incluse in cost.

Inscrierile s-au inchis

Daca vreti sa fiti la curent cu atelierele noastre, va puteti inscrie la newsletterul Interaktiv University.

Gazda eveniment:

 • Smart Change
 • Institutul pentru fericire

Partenerii logistici:

Tipar Print

Visual Ads

Harta:

Locatie 7 aprilie 2015
Adresa: București, Strada Erou Călin Ion nr. 19 (zona Piata Romana)

Harta locatie

Locatie 9 sau 11 aprilie 2015
Adresa: București, Blvd. Dacia, nr. 14 (zona Piata Romana)

Harta locatie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *