Identitate (d)IN CONDEI

Identitate (d)IN CONDEI– atelier de incondeiat oua
Ce este “Identitate (d)IN CONDEI”?

Identitate (d)IN CONDEI este un atelier de incondeiat oua marca Interaktiv University, un concept creat special pentru cei care pretuiesc radacinile si traditiile. Identitate (d)IN CONDEI” insusi a devenit pentru noi o traditie – in al treilea an de desfasurare venim in intampinarea voastra cu o serie de trei ateliere (ce ar fi basmele romanesti fara cifra magica “3”?).

Daca astazi ne folosim de stickere si vopsele care garanteaza rezultate in 5 minute, inainte ouale se incondeiau in gospodarii pret de multe ore, cu migala si daruire, folosindu-se motive specific traditionale: hora, invierea, ciobanul cu oile, cucul, closca cu pui, ariciul, coarnele berbecului, melci, spic de grau, floare de scai, floarea pastelui, trifoi, soare de primavara, soare de vara, stea. Migala, daruirea si pretuirea traditiilor sunt ceea ce veti gasi la ”Identitate (d) IN CONDEI, pasind astfel lin si armonios in atmosfera Sfintelor Sarbatori de Paste.

Cui se adreseaza “Identitate (d)IN CONDEI”?

Tuturor celor care cred ca radacinile sunt importante, care pretuiesc identitatea si autenticitatea. Se adreseaza tuturor celor care doresc sa intre in spiritul sarbatorilor Pascale printr-o activitate traditionala, dar in acelasi timp originala. Se adreseaza tuturor celor care sunt curiosi sa descopere mai multe despre traditiile romanesti de Paste si despre unele dintre cele mai vechi obiceiuri romanesti. Varsta minima de participare: 8 ani.

Ce cunostinte vor dobandi participantii la finalul atelierului?

La finalul atelierului toti participantii vor sti putin mai multe despre traditiile si obiceiurile romanesti de Paste, precum si:

 • notiunile fundamentale despre arta incondeierii oualor (materiale si instrumente folosite, scurt istoric)
 • o tehnica simpla de baza a realizarii unui model de oua incondeiat, folosindu-se motive specific traditionale (un model la sugestia trainerului)
 • sfaturi practice despre perfectionarea tehnicii de incondeiat oua, pornind de la un model ales de participant sau de la o idee originala a sa

Cand si cum se vor tine atelierele “Identitate (d)IN CONDEI”?

Toate cele 3 ateliere se vor desfasura la sediul CROS (Intrarea Mihai Eminescu, numarul 5 – zona Piata Romana). Programul complet este urmatorul:

12 aprilie (sambata)

 • 10:15 – 10:30: Sosirea participantilor
 • 10:30 – 11:00: Notiuni introductive
 • 11:00 – 11:50: Realizarea primului model
 • 11:50 – 12:00: Pauza
 • 12:00 – 12:50: Realizarea celui de-al doilea model
 • 12:50 – 13:00: Inchidere

15 si 17 aprilie (marti si joi)

 • 18:45 – 19:00: Sosirea participantilor
 • 19:00 – 19:30: Notiuni introductive
 • 19:30 – 20:20: Realizarea primului model
 • 20:20 – 20:30: Pauza
 • 20:30 – 21:20: Realizarea celui de-al doilea model
 • 21:20 – 21:30: Inchidere

La finalul atelierului, pe langa experienta placuta, participantii vor pleca acasa cu oualele incondeiate de ei. Si, pentru ca prin participarea lor la un atelier organizat de noi devin ei insusi parte din identitatea Interaktiv University, modelele create vor fi expuse la loc de onoare pe site-ul nostru si pe pagina de Facebook.

Cine este trainerul “Identitate (d)IN CONDEI”?

Andreea Dancuta este cea care o sa va invete tehnicile incondeieriii oualelor. Ea a deprins aceasta arta in cadrul Minisatului „Sfantul Andrei”- Centru de creatie si spiritualitate romaneasca. Andreea a participat si a fost premiata atat la Olimpiada Nationala a Mestesugurilor Artistice Traditionale, cat si la Concursul de oua incondeiate din Bucovina. Ea a sustinut numeroase ateliere de oua incondeiate si pictura de icoane pe sticla (cu elevi din scoli si licee, dar si cu grupuri de adulti, din Diaspora).

Cat costa “Identitate (d)IN CONDEI”?

Pretul atelierului este de 70 RON. Toate materialele sunt puse la dispozitie de noi si sunt incluse in cost.

IMPORTANT! O parte din suma stransa din inscrierile la acest atelier va fi donata „Pentru Viata lui Rares„, un baietel de doar 4 ani si 7 luni diagnosticat cu limfom malign nonHodgkinian difuz. Parintii lui Rares au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor, pentru a putea strange suma necesara tratamentului.
In locatie se vor gasi si Cosulete ECO de Paste, confectionate special de echipa Interaktiv University, pe care le puteti achizitiona – o parte din suma, deasemenea, va fi donata pentru Rares.

Numele (obligatoriu)
Adresa de email (obligatoriu)
Telefon (obligatoriu)
Data (obligatoriu)
Inscrieri inchise pentru: 7 aprilie, 9 aprilie

Sau la adresa de email: inscriere@interaktiv-university.ro

*Puteti vedea fotografii de la sesiuni anterioare ale atelierelor “Identitate (d)IN CONDEI” aici si aici.

Gazda eveniment:

 • CROS

Partenerii logistici:

 • Tipar Print
 • Visual Ads

Harta:

Adresa: Bucureşti, Intrarea Mihai Eminescu nr. 5

Harta locatie

One Response to Identitate (d)IN CONDEI

 1. Pingback: Saptamana Interaktiv University “Identitate (d)IN CONDEI” – 5 atelierele de incondeiat ouale asteapta sa te inscrii! | Copii geniali

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *