Crosetatul: o experienta cu beneficii!


Din categoria Handmade – hobby relaxant, ne-am ales de această dată croșetatul. Această “tehnică de realizare a materialelor textile” se zice că și-ar avea originile din practicile tradiționale din America de Sud, China și Arabia, dar nu există surse clare care să ateste această activitate ca meșteșug înainte să devină populară în Europa în secolul al 19-lea.

Până nu de mult, prin anii 70, textilele croșetate erau fascinația designeri-lor pentru categoria hippy, dar, cum istoria se repetă și moda revine, iată ca fashionistele au reînceput să poarte acest gen de îmbrăcăminte hand-made căreia i-a crescut valoarea și, implicit, notorietatea( binecunoscutul trend hippy-chic).

În plus, cadourile handmade au devenit un “statement” prin care autorii își imprimă personalitatea și originalitatea, deci este un hobby ideal dacă îți place să îi surprinzi pe cei din jurul tău cu diferite accesorii sau obiecte artizanale pe care le poți oferi în dar la diverse ocazii. De la pulovere, pălării, broșe, eșarfe până la hăinițe pentru păpuși, paleta de opțiuni este variată și dă frâu liber imaginației.
Fiind o activitate care nu necesită prea multe materiale prime (…) croșetatul poate fi pus în practică cu costuri mici și la depărtare de casă în tabere, excursii, vacanțe, oriunde simțiți nevoia de a fructifica timpul liber în folosul dvs. Dexteritatea căpătată în urma acestui tip de activitate handmade poate fi de folos dacă vrei să îți deschizi propriul business handmade sau dacă vrei să îți pui în valoare talentul în design-ul vestimentar. Oportunitățile sunt variate, important e să o faci cu pasiune!

Ca hobby, croșetatul este recomandat atât copiilor, cât și părinților. Copiii își vor dezvolta atât creativitatea, cât și răbdarea atât de necesară într-o lume în permanentă și rapidă schimbare.Părinții, la rândul lor, pot găsi prin croșetat un nou mod de relaxare și destindere, prin detașarea de problemele zilnice, dar și de introspecție, prin libertatea pe care ți-o oferă un nou mijloc de exprimare.

Silvia Ciochina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *