A darui este o arta

Sa ne amintim de momentele in care cautam un cadou pentru cineva. Poate ca este ziua surorii, ziua in care cea mai buna prietena sarbatoreste ceva, ziua in care ne-am cunoscut partenerul, aniversarea casatoriei, ziua unei prietene de-a fetitei, onomastica unei colege de serviciu, ziua in care prietenii ne invita sa le vedem noua casa…

Cum cautam un dar? Cum il alegem? Daca l-am face noi insine….?

De obicei avem sau ne formam o imagine despre ce i-ar (le-ar) place, ce ar avea nevoie. Cu aceste obiecte in minte, incepem sa cautam… prin magazine sau pe internet.  Gasim tot felul de lucruri care corespund mai mult sau mai putin cu ce avem in minte, unele ne plac foarte mult, altele ni se par potrivite, altora parca le lipseste ceva, unele ne depasesc bugetul. Altele ni se par de prost gust, unele sunt prea indraznete, altele prea banale….Daca avem un buget si o limita de timp, ele ne vor forta sa alegem ceva care sa se incadreze. Poate nu vom fi cu inima impacata dar mai mult timp, bani si informatii despre ce i-ar place sa primeasca nu avem, asa ca il/o cumparam.

Unii oameni sunt mai reticenti si prefera caduri impersonale, altii vor ca darul sa-i reprezinte si sa ramana in mintea celui care il va primi.

Unii vor sa faca un cadou impresionant si cauta ceva foarte deosebit, altii prefera ceva util, care sa poate fi folosit si astfel sa-l ajute pe cel care il primeste.

Fiecare obiect daruit contine implicit o parte din cel care-l daruieste. Darnicia lui, sentimentele sale, preocuparea, interesul, placerea lui se transmit odata cu cadoul.

Daca insa am face chiar noi cadoul? Maiartistic ne da posibilitatea sa invatam sa facem mici sau mari cadouri, toate frumoase si pretioase prin faptul ca sunt unice si lucrate de mana. Poate fi o brosa, o perna, un colier, un suport de pahar, o esarfa, un saculet, un martisor, un cosulet, o jacheta sau …daca aveti rabdare, timp si placere…de ce nu o geanta, o cuvertura sau o perdea…asa cum nu mai are nimeni!

Este simplu si destul de ieftin pentru ca va trebuie doar o croseta, unul sau mai multe fire, putina indemanare si putina creativitate. Rezultatul va fi unic pentru ca nu putem face manual obiecte identice. In plus, farmecul lucrurilor crosetate este ca ele contin diferite culori, forme, texturi pentru a rezulta un ansamblu original.

Flori de diferite feluri, triunghiuri, cercuri, inimioare, patrate din ata sau lana pot fi asamblate dupa cum va trece prin minte pentru a obtine obiecte foarte originale, unice si valoroase prin caracterul lor artistic, prin ceea ce puneti cu mana si imaginatia voastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *